Gebruik maken van SSH.

OSx, Debian, CentOS en andere Linux gerelateerde systemen.

In dit artikel zal ik in stappen uitleggen hoe je de basis, en meest belangrijke, commando's van de SSH tool gebruikt.

Dit artikel gaat er overigens vanuit dat je gebruik maakt van een private- / publickey. Indien je deze niet heb verkregen, maar in plaatst daarvan een wachtwoord hebt verkregen, dien je dit na iedere "ssh" commando in te typen.

Open een SSH-verbinding op een server.

Stap 1:
Open je terminal.

Stap 2:
ssh -4 <gebruiker>@<remote_host>

Open een SSH-verbinding op een server, en voer een (bash)commando uit.

Stap 1:
Open je terminal.

Stap 2:
ssh -4 <gebruiker>@<remote_host> "echo 'Deze test werkt.';"

Open een SSH-verbinding op een server, en voer een (bash)commando uit waarvan je de output uiteindelijk escaped / wegschrijft naar een lokaal bestand.

Stap 1:
Open je terminal.

Stap 2 (voorbeeld: mysqldump):
ssh -4 <gebruiker>@<remote_host> "mysqldump -u'<mysql_gebruiker>' -p'<mysql_paswoord>' <mysql_database>" > ~/Documents/mysqldumps/bestandsnaam_van_dumpfile.sql

Handige opties:

Optie Omschrijving
-o PasswordAuthentication=no Deze toevoeging zorgt er voor dat de verbinding
geforceerd de private key moet gebruiken.
 -i <private_key_location> Deze optie zorgt er voor dat je geforceerd een bepaalde
private key gebruikt, om verbinding te maken met de server.
Dit is handig wanneer je meerdere private keys in bezig hebt,
en je geen conflict wilt krijgen met elkaar.
-4 Maak (geforceerd) verbinding via IPv4.
-p <ssh_port> Verbind op een afwijkende SSH-poort.

Bron: https://developer.apple.com/library/mac/documentation/Darwin/Reference/ManPages/man1/ssh.1.html