Gebruik maken van RSYNC.

OSx, Debian, CentOS en andere Linux gerelateerde systemen.

In dit artikel zal ik in stappen uitleggen hoe je de basis, en meest belangrijke, commando's van de RSYNC tool gebruikt.

Dit artikel gaat er overigens vanuit dat je gebruik maakt van een private- / publickey. Indien je deze niet heb verkregen, maar in plaatst daarvan een wachtwoord hebt verkregen, dien je dit na iedere "rsync" commando in te typen.

Het kopiëren van een bestand (z van compressed)..

Stap 1:
Open je terminal.

Stap 2:
rsync -4z <gebruiker>@<remote_host>:<remote_directory>/<remote_file> <destination_directory>

Het kopiëren van een directory (a van archive).

Stap 1:
Open je terminal.

Stap 2:
rsync -4az <gebruiker>@<remote_host>:<remote_directory> <destination_directory>

Het kopiëren van een directory (u van update), naar een andere remote lokatie (via SSH).

Stap 1:
Open je terminal.

Stap 2:
ssh <gebruiker>@<remote_host> "rsync -4auz <source_directory> <gebruiker>@<remote_host>:<remote_directory>"

Handige opties:

Optie Omschrijving
-u Deze optie update alleen bestanden die qua modificatie datum en
tijd meer recent zijn dan die op de bestemmings-locatie.
-4 Maak (geforceerd) verbinding via IPv4.
--port=<ssh_poort> Verbind op een afwijkende SSH-poort.

Bron: https://developer.apple.com/library/mac/documentation/Darwin/Reference/ManPages/man1/rsync.1.html