Gebruik maken van SCP.

OSx, Debian, CentOS en andere Linux gerelateerde systemen.

In dit artikel zal ik in stappen uitleggen hoe je de basis, en meest belangrijke, commando's van de SCP tool gebruikt.

Dit artikel gaat er overigens vanuit dat je gebruik maakt van een private- / publickey. Indien je deze niet heb verkregen, maar in plaatst daarvan een wachtwoord hebt verkregen, dien je dit na iedere "scp" commando in te typen.

Het kopiëren van een bestand.

Stap 1:
Open je terminal.

Stap 2:
scp -4 <gebruiker>@<remote_host>:<remote_directory>/<remote_file>  <destination_directory>

Het kopiëren van een directory (r van recursively).

Stap 1:
Open je terminal.

Stap 2:
scp -4r <gebruiker>@<remote_host>:<remote_directory>  <destination_directory>

Het kopiëren van een directory (r van recursively), via jouw eigen verbinding, naar een andere remote lokatie.

Stap 1:
Open je terminal.

Stap 2:
scp -43r <gebruiker>@<remote_host>:<remote_directory> <gebruiker>@<remote_host>:<destination_directory>

Handige opties:

Optie Omschrijving
-o PasswordAuthentication=no Deze toevoeging zorgt er voor dat de verbinding
geforceerd de private key moet gebruiken.
 -i <private_key_location> Deze optie zorgt er voor dat je geforceerd een bepaalde
private key gebruikt, om verbinding te maken met de server.
Dit is handig wanneer je meerdere private keys in bezig hebt,
en je geen conflict wilt krijgen met elkaar.
-3 Deze optie is handig wanneer je tussen twee getunnelde
remote servers, via jouw computer / verbinding, bestanden
wilt kopiëren.
-4 Maak (geforceerd) verbinding via IPv4.
-P <ssh_poort> Verbind op een afwijkende SSH-poort.

Bron: https://developer.apple.com/library/mac/documentation/Darwin/Reference/ManPages/man1/scp.1.html