FileZilla - Installeren en gebruiken

Stap 1 (Installeren FileZilla):
Open de website: https://filezilla-project.org/ .

Stap 2:
Download de client variant van FileZilla:
    - Windows: http://sourceforge.net/projects/filezilla/files/FileZilla_Client/3.10.1.1/FileZilla_3.10.1.1_win32-setup.exe/download?nowrap
    - Max OS X: http://sourceforge.net/projects/filezilla/files/FileZilla_Client/3.10.1.1/FileZilla_3.10.1.1_macosx-x86.app.tar.bz2/download?nowrap
    - Linux: http://sourceforge.net/projects/filezilla/files/FileZilla_Client/3.10.1.1/FileZilla_3.10.1.1_x86_64-linux-gnu.tar.bz2/download?nowrap

Stap 3:
Installeer FileZilla. ( Uitleg over hoe je dit precies kunt doen: http://filezilla.nl/installeren/ )

Stap 4:
Start FileZilla.

Stap 5 (Instelling wijzigen voor het opslaan van je FTP-wachtwoord):
Open Settings (Klik: Edit -> Settings...).

Stap 6:
Open vervolgens de instellingen voor Interface (door hier links op te klikken), en klik het vinkje vóór "Do not save passwords" uit. Klik vervolgens, links onder, op OK.

Stap 7:
Open Site Manager (Klik: File -> Site Manager...).

Je krijgt het volgende scherm te zien:

Stap 8:
Klik onderin op "New Site".

Stap 9:
Vul de FTP-gegevens in, en geef het FTP-profiel een naam (links selecteren en op "Rename" drukken, om vervolgens zelf een naam in te typen). Klik vervolgens op "Connect".

Stap 8:
Wanneer je verbonden bent zie je rechts in het midden een venster met daarin de bestanden-structuur van de hoofdmap van je FTP-account. Links staat de bestanden-structuur van je (eigen) lokale computer.
De onderstaande mappenstructuur is dezelfde mappenstructuur als bij een shared omgeving. De web map is waar de website op uitkomt, en de private map is bedoeld voor afgeschermde, en prive bestanden.

Stap 9 (Uploaden van bestanden):
Browse / open de map waarin het bestand(en) / de map(pen) staat welke moet(en) worden geüpload. Klik vervolgens rechtermuisknop op de / het bestand(en) / map(pen) en klik op Upload

Stap 10 (Downloaden van bestanden):
Je kunt ook op de zelfde manier, maar dan omgekeerd, bestanden downloaden.