Adresboek

Binnen de webmail is de functie adresboek toegevoegd. In deze functie kunt u de emailadressen van afzenders toevoegen en bijhouden.

U vindt u deze functie door rechts boven in op het icoontje 'adresboek' te klikken.

Als u het adresboek geopend heeft ziet u 3 verschillende vlakken.

1.) Aan de linkerkant ziet u het vlak 'Groepen', met helemaal onderaan de opties:

1. Met het plus teken kunt u een nieuwe groep toevoegen. Let op: Als u op het plusteken geklikt heeft schiet de cursor naar boven onder 'persoonlijke adres boek', waar u vervolgens een naam voor de groep kunt invoeren.
  2. Als u een groep geselecteerd heeft en klikt op het tandwieltje (naast het plusteken) ziet u de opties 'hernoemen' en 'verwijderen' op komen, met deze opties kan de groep dus hernoemd of verwijderd worden.

2.) Boven het middelste vlakje heeft u meerdere opties:

1. Met de eerste optie kunt u een nieuw contactpersoon invoeren. Als u hierop heeft geklikt verschijnt in het rechtervlak een veld

Let op: Vergeet niet op opslaan te klikken.
    Als u op opslaan heeft geklikt wordt de contactpersoon in het middelste vlak geplaatst en krijgt u rechts de eigenschappen van de contactpersoon te zien. U kunt hier de contactpersoon wijzigen en zien in welke groep de contactpersoon zit.

2. Met de tweede optie kunt u een bericht versturen naar de geselecteerde contactperso(o)n(en).
  3. Met de derde optie kunt de contactperso(o)n(en) verwijderen uit de groep.
  4. Met deze optie kunt u een vCard bestand met adresgegevens importeren (dit kunt u exporteren vanuit bijvoorbeeld Outlook). Hoe de export werkt kunt u opzoeken op eventueel www.google.nl.
  5. Met de vijfde optie kunt u een export maken van alle contactpersonen in het adresboek.