Thunderbird - Email instellen.

1. Open Thunderbird
  2. Kies onder 'Extra' in de menubalk  voor 'Accountinstellingen'.
  3. Kies onder 'Accountacties' voor 'Emailaccount toevoegen'.

4. Vul uw naam emailadres en wachtwoord in en zet een vinkje bij 'Wachtwoord onthouden'.
  5. Kies voor 'Doorgaan'

'
  6. Thunderbird gaat nu zoeken naar de juiste serverinstellingen, u kunt dit vrijwel meteen stoppen door te klikken op 'Handmatige config'.

7. Kies bij 'Inkomend' voor 'IMAP'.
  8. Vul daar achter in 'mail.webscale.nl'.
  9. Kies voor poort '993'.
  10. Kies bij 'Authenticatie voor 'Normaal wachtwoord'.
  11. Kies bij 'Uitgaand' voor 'SMTP' (waarschijnlijk is dit al ingevuld).
  12. Vul daar achter in 'mail.webscale.nl'.
  13. Kies voor poort '465'.
  14. Kies bij 'Authenticatie' voor 'Normaal wachtwoord'.
  15. Kies voor 'Klaar'.

16. Er wordt nu een controle uitgevoerd en het scherm zal verdwijnen op het moment dat deze controle juist is bevonden.
  17. U keert terug naar het scherm 'accountinstellingen' en ziet dat het mailadres is toegevoegd:

18. Klik op OK en de gegevens zijn bewaard

Mocht u tegen problemen aan lopen dan verzoeken wij u om contact op te nemen met een Systeembeheerder of eventuele computer winkel om u verder te helpen met uw persoonlijke situatie qua mailinstellingen..