Android 4.0 - Email instellen.

Onderstaande informatie kan per telefoon verschillen, helaas kunnen we niet voor alle telefoons/besturingssystemen ondersteuning bieden. Mocht uw telefoon een andere instelling bevatten dan verwijzen wij u door naar een Systeembeheerder (computerwinkel) , eventueel de handleiding van uw telefoon of de zoekmachines (google).

1. Open uw mailprogramma op uw telefoon.
  2. Kies rechtsonderin voor instellingen

3. Kies op het volgende scherm voor 'account toevoegen'.

4. Vul uw e-mailadres en uw wachtwoord in.
  5. Kies eventueel voor de optie 'E-mail standaard vanaf dit account verzenden', mocht u dit niet willen kunt u deze optie uitgevinkt laten.
  6. Kies voor 'Volgende'.

7. Kies voor de optie 'IMAP'.

8. Uw gebruikersnaam (emailadres) en wachtwoord zijn meteen al ingevuld.
  9. Vul bij 'imap-server' 'mail.webscale.nl' in.
  10. Vul bij poort '993' in.
  11. Kies bij Beveligingstype voor 'SSL/TLS'
  12. Kies voor 'volgende' en de instellingen voor inkomende mail worden gecontroleerd.

13. Vul op het volgende scherm bij 'SMTP-server' 'mail.webscale.nl' in.
  14. Vul bij poort '465' in.
  15. Kies bij Beveiligingstype voor 'SSL/TLS (alle certificaten accepteren)'.
  16. Zet het vinkje bij 'aanmelden vereist' aan.
  17. Vul weer uw gebruikersnaam (emailadres) en wachtwoord in.
  18. Kies weer voor 'volgende' en de instellingen voor de uitgaande email worden gecontroleerd.

19. Als alles goed is gegaan komt het volgende scherm in beeld:

20. Zet een vinkje bij de voorkeuren die u graag wilt en klik op 'Volgende'.
  21. Er komt een scherm in beeld met een bevestiging 'uw account is ingesteld en er is e-mail onderweg'.

22. Kies weer voor 'volgende' en de mail wordt geïmporteerd.

Mocht u tegen problemen aan lopen dan verzoeken wij u om contact op te nemen met een Systeembeheerder of eventuele computer winkel om u verder te helpen met uw persoonlijke situatie qua mailinstellingen.