Microsoft Outlook 2010 - Email instellen.

1. Open Outlook en kies voor 'Bestand'.
  2. Kies vervolgens voor 'accountinstellingen'.

3. Kies in het volgende scherm voor 'nieuw'.
  4. Vul uw naam, uw emailadres en uw wachtwoord in en zet een vinkje bij 'serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren' (na het zetten van het vinkje wordt het scherm meteen grijs).

5. Klik op 'Volgende'.
  6. Kies de eerste optie 'Internet e-mail'.

7. Klik op 'Volgende'.
  8. Uw naam en uw mailadres worden automatisch ingevuld.
  9. Kies bij 'Type account' voor 'IMAP'.
  10. Vul in bij 'server inkomende mail' voor 'mail.ezcompany.nl'
  11. Vul in bij 'server voor uitgaande mail' 'mail.ezcompany.nl'.
  12. Vul uw gebruikersnaam in (dit is altijd uw volledige emailadres).
  13. Vul uw wachtwoord in.
  14. Kies vervolgens voor 'meer instellingen'.

15. Ga naar het tabblad 'server voor uitgaande e-mail'.
  16. Zet een vinkje bij 'voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist'.
  17. Zet een vinkje bij 'Aanmelden met'.
  18. Vul uw gebruikersnaam (= altijd het mailadres) en wachtwoord in en zet een vinkje bij 'wachtwoord onthouden'.

19. Kies nu voor het tabblad 'Geavanceerd'.
  20. Kies bij 'Inkomende e-mail (IMAP) bij 'gebruik het volgende type versleutelde verbinding' voor 'SSL'
  21. De poort verandert nu automatisch naar 993 (mocht dit niet het geval zijn, vul de poort 993 in.)
  22. Kies bij 'Uitgaande e-mail (SMTP) bij 'gebruik het volgende type versleutelde verbinding' voor 'SSL'.
  23. Hier verandert niet automatisch de poort, vul bij deze poort 465 in.
  24. Ga vervolgens naar het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'.
  25. Klik vervolgens 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' aan en selecteer vervolgens 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail'.
  26. Klik op OK om de instellingen op te slaan.

27. U keert nu terug naar het beginscherm waarin u de optie 'accountinstellingen testen' terug vindt. Klik hier op om de accountinstellingen te testen.
  28. Als alles goed is ingesteld krijg u dit scherm te zien:

29. Klik op Sluiten en vervolgens weer in het beginscherm op 'volgende'.
  30. De test wordt nu nogmaals uitgevoerd, als het ook hier weer goed gaat kunt u weer kiezen voor 'sluiten'.
  31. Het scherm 'procedure is voltooid' komt in beeld, kies hier voor 'Voltooid'.

32. Kies in het volgende scherm voor 'sluiten'.

33. U komt nu in uw postvak in terecht, waarin de e-mail binnen wordt gehaald. De e-mail is nu goed ingesteld. U kunt dit eventueel testen door een e-mail te versturen vanaf een ander mailadres naar uw mailadres en hierop een mail terug te sturen.

Mocht u tegen problemen aan lopen dan verzoeken wij u om contact op te nemen met een Systeembeheerder of eventuele computer winkel om u verder te helpen met uw persoonlijke situatie qua mailinstellingen.