iPhone (t/m IOS 6) - E-mail instellen.

1. Open 'Instellingen' op uw Iphone.
  2. Kies voor 'E-mail, contacten, agenda's'.

3. Kies voor 'voeg account toe'.

4. En kies voor 'anders'.

5. Kies voor 'voeg mailaccount toe'.

6. Vul uw naam, emailadres, wachtwoord en eventuele beschrijving in.
  7. Kies voor 'volgende'.

8. Vul op het volgende scherm de volgende gegevens in bij 'server inkomende post':
    Hostnaam = mail.webscale.nl
    Gebruikersnaam = uw mailadres
    Wachtwoord = uw wachtwoord
  9. Vul bij 'server uitgaande post' de volgende gegevens in:
    Hostnaam = mail.webscale.nl
    Gebruikersnaamm = uw mailadres
    Wachtwoord = uw wachtwoord

10. De Iphone gaat nu de gegevens controleren.
  11. Als alles goed is gegaan komt het volgende scherm in beeld (kies hier voor 'bewaar')

12. De Iphone voegt nu het account toe. Als het account is toegevoegd wordt deze bij alle accounts gezet.
  13. Kies uw zojuist toegevoegde mailaccount.

14. Kies vervolgens onder 'IMAP' weer uw zojuist toegevoegd account.

15. Kies helemaal onder aan voor 'geavanceerd'.

16. Controleer op het volgende scherm of de instellingen voor de inkomende mail goed zijn ingesteld
    De optie 'Gebruik SSL' dient aan te staan
    De Serverpoort dient '993' te zijn
  17. Als dit goed is ingesteld ga dan terug door op 'account' te klikken

18. Kies vervolgens 'Server uitgaande post'.

19. En kies voor 'Hoofdserver' (mail.webscale.nl)

20. Controleer of de gegevens juist zijn
    Gebruik SSL dient aan te staan
    De serverpoort dient op 465 te staan
  21. Kies voor 'Gereed' en de Iphone gaat controleren of alles goed is ingesteld.

22. Controleer vervolgens of uw mailaccount is toegevoegd aan 'mail' door terug te gaan naar 'Home' en op 'Mail' te klikken.

Mocht u tegen problemen aan lopen dan verzoeken wij u om contact op te nemen met een Systeembeheerder of eventuele computer winkel om u verder te helpen met uw persoonlijke situatie qua mailinstellingen.