iMac - Email instellen.

1. Open 'mail' op uw Mac en kies voor 'Preferences':

2. Kies het tabblad 'Accounts'.
  3. En kies onder aan voor het + teken om een account toe te voegen:
  4. Vul uw naam, emailadres en wachtwoord in en klik op 'Continue'.

5. Kies bij 'Account Type' voor 'IMAP'.
  6. Vul een eventuele omschrijving in.
  7. Vul bij 'Incoming Mail server' 'mail.webscale.nl' in.
  8. Vul bij User Name uw gebruikersnaam in (dit is altijd uw mailadres).
  9. Vul bij Password uw wachtwoord in.

10. Klik op 'Continue'.
  11. Vul op het volgende scherm een Omschrijving in.
  12. Vul bij 'Outgoing Mail Server' 'mail.webscale.nl' in.
  13. Zet het vinkje aan bij 'Use Authentication'
  14. En vul weer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

15. Klik op 'Continue'.
  16. Kies op het volgende scherm voor 'Create'

17. Ga vervolgens naar het tabblad 'Advanced' en controleer of de 'Port' op '993' staat en of het vinkje voor 'Use SSL' staat aangevinkt.

18. Ga vervolgens naar het tabblad 'account information' en controleer vervolgens door te klikken op de mailserver achter 'Outgoing Mail Server (SMTP)' of de instellingen goed staan door te kiezen voor 'edit SMTP Server List'.
  19. Zorg dat de juiste Poort staat ingesteld op het tabblad 'Advanced' en zet een vinkje voor 'Use Secure Sockets Layers (SSL'

20. Klik op Ok, uw mail account is nu ingesteld.
  21. Open nu uw mac mail om te controleren of er mail ontvangen en verzonden kan worden.

Mocht u tegen problemen aan lopen dan verzoeken wij u om contact op te nemen met een Systeembeheerder of eventuele computer winkel om u verder te helpen met uw persoonlijke situatie qua mailinstellingen.